Calatoreste in lumea teatrului


Cateodata calatoresti, vezi, explorezi, aduni impresii, imagini,  amintiri. Si nu vrei, sau nu simti nevoia sa le impartasesti. Mi-a fost greu sa ma apuc sa scriu din nou pe www.calatoriamea.blogspot.com .

Astazi am fost la teatru. Nu mai vazusem o piesa de teatru in Bucuresti de mai bine de un an. Uimitor, s-a infiintat un teatru pe strada Foisorului, nr.160. La cinci minute de mers pe jos de statia de metrou Timpuri Noi, regizorul Radu Popescu si-a deschis inima si sufletul pentru arta, punand la dispozitie un spatiu inchriat pe care il managerieaza cu 'destule dificultati financiare, dar cu mult entuziasm' (citatul regizorului).  Teatrul se numeste APROPO.

 Piesa este in sine o poveste simpla. Mara și Andrei se reintalnesc la cativa ani după ce au trăit o scurtă dar intensă poveste de dragoste in perioada studenției. Acum sunt doi oameni complet diferiti: Mara este o femeie de succes, cu o carieră într-o companie mare, in timp ce Andrei s-a transformat dintr-un Don Juan superficial într-o persoană singuratică, pasionat de alpinism si natura.‘S-a furat mireasa’, (in regia lui Radu Popescu si scenografia lui Bogdan Ionita) este o poveste contemporana, pusa in scena intr-un mod inedit, simplu, direct.  O ora si 15 minute de poveste studenteasca , poate chiar parte din viata ta. Cu Camelia Pintilie, Andrei Huțuleac, Pavel Ulici. Unghiul de abordare  comico-tragic antreneaza   privitorul la participare si observatie contemplativa. Tema filozofico- psihologica (sentimentul de iubire)  lasa  o nota reflexiva si cere privitorului  o post meditatie a piesei in sine. Oare 10 minute de discutii dupa piesa ar fi fost o idee buna?
‘S-a furat mireasa’ a fost premiata cu Premiul de Dramaturgie al Revistei Yorick pe anul 2013, o piesa care merita vazuta.  In plus, cumparand un bilet, poti participa la tombola teatrului Apropo si castiga doua invitatii la film (rezervari la : contact@teatrul.ro / 0747 065 250 / 0724 255 152)

Calatoreste in lumea teatrului! Nu te vei plictisi niciodata!

Comments

  1. Multumim, Victoria!
    Cu o mica observatie: cladirea nu este a mea (as vrea eu), este un spatiu inchriat si pe care il manageriez cu destule dificultati financiare, dar cu mult entuziasm.

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

The National Theater in Bucharest: a place to learn about film and philosophy

Citizen Science

The Romanian Athenaeum - one of the most beautiful art-building situated in South - Eastern Europe